Energieprestatie Woningen sociale huursector*

Meetmij neemt u de complete zorg uit handen in het traject van de energieprestatie: het verzorgen van actuele energielabels voor uw woningbezit. Dit alles volgens de nieuwste methodiek die per januari 2021 is ingegaan. Deze methodiek is voortdurend in ontwikkeling. Meetmij houdt dit scherp in de gaten en past haar werkwijze steeds aan de nieuwe methodiek aan.

Meetmij is gecertificeerd volgens BRL 9500-W voor het registreren van energielabels. Het energielabel is een wettelijk verplicht meetmiddel voor de verduurzaming van het woningbezit van corporaties. Wij richten ons uitsluitend op corporatiebezit. Hierop is onze werkwijze en communicatie afgestemd. Meetmij beheert de data in Vabi Assets van de energielabels bij corporaties. Wij adviseren en ondersteunen hierin.

Voor de beoordeling zijn wij aangesloten bij de certificerende instantie SKG-IKOB. Jaarlijks voeren zij controles uit op de kwaliteit van opgestelde Energie-Indexen. Onze interne organisatie en de adviseurs worden door deze instantie periodiek beoordeeld.

Sinds de certificering zijn er door Meetmij duizenden woningen afgemeld.

 

Bekijk het Procescertificaat EP-W basis
 

Verduurzamingsprojecten

Wij begeleiden corporatie en aannemer van begin tot eind bij renovatie- en verduurzamingsprojecten. Van opname en registratie voor renovatie tot controle opname na renovatie. Van energetisch advies tot aanvraag RVV-verduurzaming. Het hele traject is bij ons in vertrouwde handen. Al jarenlang zijn we dagelijks betrokken bij verduurzamingsprojecten. We begrijpen het speelveld en we snappen ieders belangen. De basis is betrouwbare informatie. Samen met het projectteam werken we toe naar effectieve maatregelen voor het juiste gewenste energielabel.

Advies en ondersteuning

Meetmij helpt bij het intern op de kaart zetten en houden van de materie van de energielabels. Wij adviseren de projectleiders, onderhouden contact met VABI, houden alle partijen actueel op de hoogte van ontwikkelingen, ondersteunen bij beleidskeuzes, houden de kwaliteit van de data in de gaten, assisteren bij tenders en noem maar op. Ook begeleiden en bewaken wij het traject van certificering, als de corporatie zelf gecertificeerd wil zijn. In al deze facetten stelt Meetmij zich op als echte partner. Dat kan alleen bij onderling vertrouwen en een uitstekende communicatie.

Actualisatie

Het lijkt logisch, maar het is een hele klus om energielabels actueel te houden. Er zijn diverse omstandigheden waarbij een woning verandert of het label aangepast moet worden. Dat kan een woningmutatie zijn, dat kan een verlopen label zijn, of er is bijvoorbeeld planmatig onderhoud uitgevoerd. Door elkaar goed op de hoogte te houden en kort op de bok te zitten, houden we samen de labels actueel. Dat kan op complexniveau, maar zeker ook op woningniveau. Met de juiste onderlinge afspraken krijgt ook die ene woning van ons net zoveel aandacht als alle anderen.

* [ sociale huursector ]

Misschien voor sommige partijen niet zo aardig om dit te lezen, maar Meetmij richt zich volledig en uitsluitend op de sociale huursector. Gezien de huidige marktdruk worden we regelmatig benaderd door makelaars, particulieren, beleggers en bouwers. Helaas moeten wij al deze aanvragers teleurstellen. Het vraagt al onze aandacht om met passie en liefde ons specialisme te koesteren. Afwijken van ons specialisme doen we niet, vandaar deze extra vermelding.